O nama

Naša priča

Tko smo i što radimo?

Warasdiensis (d.o.o. za turizam, organizaciju i usluge, trgovinu marketing, edukaciju i turistička agencija) osnovan je u maju 2020. godine sa sjedištem u Varaždinu, Hrvatska. Kao bračni par odlučili smo objediniti znanja i iskustva stečena u zadnjih dvadesetak godina kako bismo osmislili koncept inovativnih usluga i kreativnih sadržaja u turizmu.

Svojim se autorskim projektima i autentičnim turističkim uslugama posebno posvećujemo Varaždinu i Zagrebu, ali organiziramo sadržaje i za čitavu Hrvatsku, Europu i šire. Naše ture, virtualne lekcije i online programi su kreativni, inovativni i autentični, a posebnu pažnju poklanjamo kvalitetnom personaliziranom odnosu sa svim našim klijentima i suradnicima.

Naša načela i vrijednosti

Warasdiensis počiva na tri osnovna načela:

  • Kreativnost – Prihvaćamo, očekujemo i stvaramo promjene. Neopterećeni pravilima, otvaramo prostor kreativnoj nepredvidljivosti. Ne postoje problemi, postoje samo izazovi.
  • Autentičnost – Ostajemo vjerni svojim vrijednostima i načelima. Umjesto da oponašamo masovnu proizvodnju nemaštovitog sadržaja, stvaramo autentična edukativna iskustva „pisana rukom“.
  • Inovativnost – U stalnoj smo potrazi za novim idejama, inovativnim rješenjima i tehnološkim mogućnostima. Osmišljavamo i razvijamo nove prakse, usluge i proizvode.

Ljudi su u centru svih naših aktivnosti. Sa svima nastojimo razvijati povjerljiv odnos koji se temelji na načelima etičnosti i transparentnosti. Visoko cijenimo poštenje i suradnju.  Prije svega, prema drugima se ponašamo na isti način na koji bismo htjeli da se drugi ponašaju prema nama.

Upoznajte nas

Marinko

(vlasnik, autor i voditelj putovanja)

S preko 20 godina iskustva u radu kao voditelj putovanja, organizator događaja i voditelj projekata, Marinko je osmislio i vodio više od 30 tura u Izraelu, Italiji, Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Poljskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj. Počevši od 01.05.2020. stvorio je i vodio unutar godine dana desetke virtualnih tura s preko 50 000 virtualnih turista.

Njegov glavni zadatak je strateško planiranje, postavljanje poslovnih ciljeva te stvaranje autentičnih tura i sadržaja. Marinko izuzetno cijeni snagu oživljene povijesti. Redovito istražuje i čita, a novonaučene stvari koristi za stvaranje raznovrsnih kreativnih tura, lekcija i programa.

Tamara

(suvlasnik, voditelj poslovanja i turistički vodič)

Kao profesionalni turistički vodič, Tamara sudjeluje u oblikovanju i vođenju tura i programa. Svojim organizacijskim sposobnostima i komunikacijskim vještinama stvara vezu između posjetitelja i destinacije.

Umjesto da samo prenosi znanje i mnoštvo informacija, u svom načinu vođenja Tamara prenosi duh mjesta. Povezivanjem motiva u smislenu cjelinu trudi se biti prevoditelj jezika baštine i razvijati autentično iskustvo doživljajnog turizma.